Organisatie

De Thuishoeve is een stichting. Dat betekent dat we een ideëel doel nastreven, zonder winstoogmerk.

De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 67463096.
Het bestuur heeft 3 bestuursleden die we hieronder zullen voorstellen.

Het bestuur van Stichting De Thuishoeve

Natan en MirjamMirjam Borgdorff  is één van de initiatiefnemers van De Thuishoeve en de voorzitter van de stichting. Ongeveer 5 jaar geleden is het idee bij haar ontstaan. Zij heeft een achtergrond in het basisonderwijs en in de zorg. Mirjam is getrouwd met Natan. Samen hebben zij een gezin van 4 kinderen: Nathan (14), Hannah (12), Daniël (8) en Jeftah (6). Natan en Mirjam hebben een aantal jaar in een achterstandswijk in Rotterdam-Zuid gewoond. Ze hebben daar de meerwaarde van het stimuleren van verbondenheid tussen mensen mogen ervaren. Natan en Mirjam hebben een passie voor kinderen en jongeren die om wat voor reden dan ook geconfronteerd worden met uithuisplaatsing. Deze passie ligt aan de basis van de visie van De Thuishoeve. Natan en Mirjam Borgdorff wonen met hun gezin aan de Kerkstraat 22 in Poortugaal. Onder de vlag van De Thuishoeve is Mirjam gestart met taallessen in Poortugaal.

 

Gerhard Vreugdenhil Judith Vreugdenhil is getrouwd met Gerhard en is penningmeester van de stichting. Gerhard en Judith hebben een zoontje van 2 jaar en een dochtertje van 3 maanden. Judith heeft een masteropleiding gevolgd in gezinspedagogiek. Zij wil haar kennis en expertise inzetten voor de stichting. In de toekomst zullen Judith en Gerhard deel uitmaken van de woongroep op de boerderij, maar ook nu zijn ze nauw betrokken. Ongeveer 2,5 jaar geleden werden zij met Mirjam en Natan in contact gebracht omdat bleek dat zij dezelfde droom hadden: een woongemeenschap beginnen op een boerderij in regio Rotterdam. Binnen een paar maanden na deze eerste ontmoeting hebben zij toegezegd mee te willen bouwen aan de visie van De Thuishoeve. Gerhard over De Thuishoeve: “Ik vind het belangrijk dat mensen verbonden zijn met elkaar in gezonde relaties; en daar gaat De Thuishoeve voor.”

 

foto14 kopieRadka  Kuijpers  is getrouwd met Bart. Samen hebben zij twee kinderen: David (11) en Anna (9). Radka is secretaris van de stichting.
Radka en Bart kennen bovenstaande bestuursleden uit de kerk die zij allen bezoeken. Ruim twee jaar geleden is Radka begonnen met het verzorgen van de communicatie voor De Thuishoeve. Naarmate de tijd verstreek, raakte zij met haar gezin steeds nauwer betrokken. Inmiddels wonen zij aan de Kerkstraat 27, naast de boerderij. Zij zullen deel uitmaken van de toekomstige gemeenschap om het werk van De Thuishoeve samen te dragen. Radka over haar werk voor De Thuishoeve: “Ik  wil meewerken aan Gods gerechtigheid door het ondersteunen van organisaties die zich bekommeren om mensen die in fysieke of geestelijke nood zijn.” Radka zet zich met haar gaven en talenten geheel belangeloos in voor De Thuishoeve. Radka is tevens oprichtster van Stichting Viktor Vitamientje.

 

Deze drie gezinnen vormen samen het kernteam van De Thuishoeve.

unadjustednonraw_thumb_153e