Activiteiten

Voor de huidige staat van de boerderij, zie stand van zaken.

Op dit moment zijn er de volgende activiteiten op/vanuit De Thuishoeve:

2016-10-01-11-04-57

  • Werken in de moestuin en verblijfstuin
  • Dierverzorging (konijnen, kippen, schapen, honden en paarden)
  • Taalklas voor statushouders

 

We zijn op zoek naar vrijwilligers!

Vrijwilligers helpen met het schoonmaken, voeren van de dieren, grasmaaien, moestuinieren, tuinieren en helpen met paardrijlessen (opzadelen etc.). Veel van onze vrijwilligers zijn statushouders en kunnen bij ons gratis Nederlandse les krijgen en het spreken van de Nederlandse taal beoefenen. Vaste werkdagen en –tijden zijn maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur.

Er voor elkaar zijn. Dat is de focus van De Thuishoeve. We willen graag een plek creëren waar je het gevoel krijgt dat je welkom bent, waar mensen elkaar ontmoeten en waar omzien naar elkaar handen en voeten krijgt. Verbondenheid, gastvrijheid en naastenliefde zijn voor ons de sleutelwoorden. Vanuit onze christelijke identiteit zetten we ons in voor mensen uit allerlei maatschappelijke en religieuze achtergronden.

Op dit moment zijn we nog bezig met de restauratie van de boerderij. Na de restauratie (oktober 2019) zal de boerderij de functie van pleegzorgboerderij krijgen.

Op het weiland achter de boerderij heeft De Thuishoeve een paddock paradise gerealiseerd. Dat is een natuurlijke leefomgeving nagebootst voor paarden. In de zomer én de winter kunnen de paarden hier in kuddeverband vertoeven. Naast paarden leven er op de boerderij ook konijnen, cavia’s, kippen, schapen, honden, een kat en een uil.

Vrijwilligers contract behoort tot mogelijkheden.